Piata imobiliara 2019
  • 31.03.2019

Primesc intrebari de la clienti, momentan timide, despre ce va intampla cu piata imobiliara din Romania in anul de gratie 2019.

Oamenii vor sa stie daca sa cumpere sau sa mai astepte. Scad preturile oare? Ce se va intampla cu preturile caselor din Romania?

Raspunsul este ca piata imobiliara depinde de sanatatea economiei tarii in primul rand. In prezent, tara este in deruta avand in vedere campaniile electorale prezente si viitoare. Masurile economice ale actualului partid de guvernamant sunt total bezmetice, interesul acestuia fiind altul decat bunastarea tarii.

Situatia este diferita fata de criza precedenta MONDIALA 2008 - 2013. Poate exista o furtuna intr-un pahar cu apa? Romania este un pahar cu apa in comparatie cu economia globala. 

O idee mai clara despre viitorul tarii, economiei si a pietei imobiliare locale vom avea dupa primele alegeri electorale, respectiv cele europarlamentare. Mergeti la vot!

Totusi, eu recomand ca fiecare sa isi achizitioneze o locuinta cand are nevoie de ea. In calitate de cumparator, ideea de a nimeri cel mai jos punct al pietei imobiliare este aberant. Nimeni nu stie cel mai jos punct. Si asa poate sa treaca viata pe langa tine.

Autor: Robert Sirbu